Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському зоопарку для родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, відбувся захід із нагоди Міжнародного дня сім’ї

14 травня 2022 року, 14:12

У Київському зоопарку пройшов загальноміський захід до Міжнародного дня сім’ї «Гостинна столиця – єдина родина – вільна України!». Подія тривала для родин, які опинились у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб, сімей учасників АТО та військовослужбовців ЗСУ.  Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У нинішніх умовах дуже важливо знаходити позитивні моменти, які допомагають розвантажитися, зняти напруження не тільки дітям, а й дорослим. Сьогоднішній захід – це можливість для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб та родин учасників АТО і військовослужбовців Збройних Сил отримати щирі позитивні емоції. Це не розвага, а важливий та потрібний крок для покращення емоційного стану сімей. А те, що цей захід проходить в зоопарку, – тільки посилює позитивний ефект. Я вітаю всіх з Міжнародних днем сім’ї та бажаю, щоб наступний такий захід відбувся у мирній країні після нашої перемоги», – зазначила Марина Хонда.

Організатором заходу виступила Служба у справах дітей та сім’ї КМДА у партнерстві з Київським міським центром соціальних служб, Київським міським центром «Родинний дім». У заході взяли участь 200 осіб із числа отримувачів соціальних послуг мережі Центрів соціальних служб м. Києва.

Під час заходу також можна було отримати інформацію щодо соціальних послуг мережі столичних центрів соціальних служб і проведення первинних психологічних консультацій психологами Київського міського центру соціальних служб.

Діти та батьки могли долучитися до роботи творчих локацій і сімейних патріотичних творчих майстерень «Родинний оберіг» (виготовлення національного оберегу – підкови на щастя), «Аутентичний сувенір» (розпис дерев’яних ложечок для дітей учасників), «Дерево Перемоги» (прикрашання макетів дерев спеціальними листочками із закликами/побажаннями до скорішої перемоги!), «Суперпазл України», «Браслети «єднання» (виготовлення браслетів із різнокольорових стрічок), «Квіткова галявина» (учасники виготовляють тюльпани блакитного та жовтого кольорів із використанням техніки орігамі).

Також усі охочі могли взяти участь в родинній грі-квесті «Особлива сім’я», під час якої необхідно було виконати 10 простих завдань під час прогулянки зоопарком. Кожна команда отримала спеціальний жетон на порцію корму для тваринок контактного зоопарку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]