Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві 2 серпня відбудеться свято до відкриття пам’ятника Іллі Муромцю в однойменному парку

31 липня 2018 року, 14:49

У столиці 2 серпня об 11:00 відбудеться урочисте відкриття пам’ятника богатиреві часів Київської Русі Іллі Муромцю, який наразі встановлюють в однойменному парку.

Із нагоди відкриття у парку «Муромець» із 10:00 до 14:00 триватиме свято, гості якого зможуть стати свідками та учасниками справжніх богатирських розваг. Зокрема, побачити шоу віртуозного володіння гострою шаблею і постановочний бій воїнів різних народів, відвідати школу витязя та тир, а також покататися на конях.

Окрім того, на гостей заходу чекають майстер-класи з ковальської справи, слов’янської писемності, давньослов’янських обрядових ігор, поводження зі справжньою шаблею тощо.

Цікаву програму з нагоди відкриття пам’ятника підготували  бодібілдери від «Weider Team Show». Шоу за участю глядачів покажуть каскадери.

Зазначимо, що пам’ятник Іллі Муромцю 30 липня був доставлений із майстерні скульптора Володимира Журавля на Труханів острів. Разом із пагорбом та гранітним постаментом пам’ятник буде 11 метрів заввишки. Образ богатиря відтворювали за унікальною технологією, що до цього не використовувалася для скульптур такого великого розміру: частини для форм скульптури, які потім заливали бронзою, спочатку виготовили за допомогою 3D-принтера. 

За переказами, богатир Ілля Муромець народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]