Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві через пожежі в області знову спостерігається погіршення якості повітря: слід закрити вікна та обмежити перебування на вулиці

06 вересня 2022 року, 15:20

Станом на 15:00 6 вересня рівень забрудненості атмосферного повітря у Києві високий. Причиною погіршення якості повітря є пожежі торфовищ у Вишгородському районі Київської області. Радіаційний фон у місті – в нормі. Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

До нормалізації ситуації зі станом повітря фахівці рекомендують:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок;
  • тримати вікна зачиненими;
  • ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря;
  • проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;
  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Якщо у вас з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря.

Слідкувати за станом повітря в режимі реального часу можна за посиланням https://asm.kyivcity.gov.ua та в застосунку «Київ Цифровий».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]