Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві до літнього сезону 2021 року підготували 14 пляжів

11 червня 2021 року, 20:48

У Києві до літнього сезону 2021 року підготували 14 пляжів. У Дніпровському районі для киян працюватимуть 9 пляжів – «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Веселка»; в Оболонському районі 2 пляжі – «Вербний», «Пуща-Водиця»; в Деснянському районі 2 пляжі – «Чорторий», «Троєщина»; в Голосіївському районі – пляж «Галерна». Про це повідомляють у комунальному підприємстві «Плесо».

Сім київських пляжів станом на 11 червня отримали офіційні паспорти: «Вербний», «Пуща-Водиця», «Венеція», «Дитячий», «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Троєщина». Ще сім пляжів отримають паспорти згодом. Це викликано погодними умовами: через зливи якість води у водоймах може погіршуватися. Така ситуація типова не тільки для Києва, але й для інших міст.

У 2021 році подані дев’ять пляжів для отримання міжнародної екологічної відзнаки «Блакитний прапор». Наразі очікується офіційне рішення міжнародного журі. У Програмі «Блакитний прапор» беруть участь наступні пляжі «Дитячий», «Золотий», «Пуща-Водиця», «Веселка», «Венеція». Відзнака «Блакитний прапор» дається раз на рік. Пляжі, які її отримали, вносяться в лист міжнародної туристичної організації, як рекомендовані для відвідування та відповідають 33-ти критеріям, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

Перед початком сезону штатні водолази КП «Плесо» провели обстеження дна акваторій усіх пляжів. Метою таких водолазних спусків є виявлення та усунення травмонебезпечних предметів, які зазвичай приносить течією під час весняних повеней.

На пляжах облаштували 26 рятувальних постів. Оперативні чергові та рятувальні підрозділи знаходяться на постійному чергуванні та готові до реагування. При цьому, безпосередньо на рятувальних постах в межах пляжів чергують лайфгарди «Пляжного Патруля» (близько 150 осіб).

Лайфгарди здійснюють постійне спостереження за водою, а також спільно із органами Національної поліції України стежать за громадським порядком та безпекою.

На пляжах «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» знаходяться крісла-амфібії для купання та працює персонал, щоб допомагати громадянам з інвалідністю.

Протягом сезону в межах пляжів регулярно буде проводитися очищення піску спецтехнікою (6 одиниць) виробництва США, Італії та Іспанії.

Інформацію про статус пляжів можна відстежувати по прапорам, які розміщені на кожному муніципальному пляжі столиці (зелений - купання без обмежень, жовтий - купатися не рекомендовано, червоний - не купатися), а також на новому офіційному сайті КП «Плесо» www.pleso.kyiv.ua

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]