Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві кілька приватних закладів освіти порушують карантинні заходи – ГУ Держпродспоживслужби в м.  Києві

08 листопада 2021 року, 17:24

У Києві порушують карантинні заходи кілька приватних закладів освіти, які не організували освітній процес у дистанційному режимі з 1 листопада. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Ідеться про наступні заклади: ТОВ «Ліко-школа» (вул. Композитора Мейтуса, 5-А), «Новопечерська школа» (вул. Михайла Драгомирова, 9-Б), заклад освіти ТОВ «Навчально-виховальний комплекс «Мідгард» – Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садочок» (просп. Академіка Глушкова, 1 корп. 17).

Зазначені заклади продовжували допускати відвідувачів, зокрема, здобувачів освіти у свої приміщення та проводити навчальний процес в очному режимі.

За результатами контролю на уповноважених осіб усіх згаданих закладів складені адміністративні протоколи за частиною 1 ст. 44.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил щодо карантину людей. Протоколи будуть скеровані до суду. За порушення передбачено відповідальність посадових осіб від 2 до 10 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 34 000 до 170 000 грн). Остаточний розмір штрафу визначить суд.

Також повідомлено Національну поліцію України щодо ознак кримінального порушення за ст. 325 Кримінального Кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням», оскільки такі порушення визначених обмежувальних протиепідемічних заходів на період карантину можуть сприяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед відвідувачів закладу – мешканців Києва та гостей столиці.

Нагадаємо, що робочі групи у складі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, районної у місті Києві державної адміністрації, Національної поліції, «Муніципальної охорони» щоденно здійснюють контроль за дотриманням карантинних заходів у столиці.

Варто зазначити, що вимогу про організацію освітнього процесу в дистанційному режимі містить п. 5 протоколу Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА від 28.10.2021 № 68.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]