Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві на капремонт будинків за муніципальними програмами співфінансування спрямували понад 1,1 мільярда гривень (+фото)

23 грудня 2020 року, 17:08

У Києві у рамках муніципальних програм співфінансування на капітальні ремонти та енергоефективні проекти в житлових будинках спрямували понад 1,1 млрд грн. За цей час програмами «70/30%», що працює для ОСББ та ЖБК, та програмою «Капремонти» скористалися майже тисяча будинків. Про це під час інспекції ремонтних робіт у житловому будинку на проспекті Героїв Сталінграда, 20-А повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У рамках програми «70/30%» вже виконано 600 проектів. За ці роки місто спрямувало в енергоефективні заходи майже 600 млн, а самі мешканці – понад 313 млн грн.

«Програма «Капремонти», яку ми запровадили для усіх будинків, навіть для тих, де ОСББ та ЖБК не створені, працює в столиці з 2019 року. Якщо у 2019 році було 80 будинків-учасників, то у 2020 році – майже в чотири рази більше – 227 будинків. Загалом вже 307 будинків скористалися цією програмою. Важливо, що люди інвестували в свої будинки понад 22 млн грн. Допомога міста склала понад 185 млн грн. І це вигідно для мешканців, адже муніципалітет дає уже вигідні умови співфінансування, а людям потрібно лише провести збори та визначитися із видами робіт», – пояснив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, найбільшу частку в видах робіт займає капремонт ліфтів та ліфтового обладнання.

«У будинку на проспекті Героїв Сталінграда, 20-А ремонтують вантажний та пасажирський ліфти. Враховуючи, що мешканці мають зібрати лише 5% від вартості робіт (іншу частку оплачує місто) одна квартира в середньому оплатила 400 гривень. Встановлення індивідуального теплового пункту за програмою дало змогу економити на опаленні 30%», – розповідає представник ініціативної групи Володимир Гулий.

Нагадуємо умови співфінансування за програмою «Капремонти»:

  • капітальний ремонт ліфтів та ліфтового обладнання: місто фінансує – 95%, мешканці – 5%;
  • капремонт покрівлі: місто фінансує – 90%, мешканці – 10%;
  • капремонт будинкових мереж: місто фінансує – 85%, мешканці – 15%;
  • енергоефективні заходи (заміна вікон та дверей, утеплення будинку, встановлення теплопункту тощо): місто фінансує – 70%, мешканці – 30%;
  • створення енергетичного сертифіката будівлі: місто фінансує – 99%, мешканці – 1%;
  • інші види робіт: місто фінансує – 70%, мешканці – 30%.

Щороку інтерес до програм співфінансування зростає.

 

Інспекція будинку на вулиці Героїв Сталінграда, який провів ремонт за програмою співфінансування

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]