Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві нагородили переможців фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе» (+ фото)

03 грудня 2021 року, 19:37

У Києві відбулося підведення підсумків та нагородження учасників міського фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе». За результатами конкурсу переможцями стали 150 дітей у 10 номінаціях, які об’єднані у 4 творчі напрями. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Цього року  фестиваль «святкує» свою 30-у річницю, а його учасниками стали близько 1000 дітей, які продемонстрували свої можливості та творчий потенціал у творчих напрямах: «Сценічні жанри», «Прикладне мистецтво», «Літературна творчість» та «Сучасні технології». Найбільше робіт було прийнято у напрямі «Прикладне мистецтво» – 420, а кращі роботи будуть експонуватися із 16 грудня у Муніципальній галереї мистецтв (вул. Т. Драйзера, 6). Цьогорічний фестиваль також уперше, крім конкурсної основи, має і презентаційну – для відзначення тільки творчих здобутків учасників. Я вітаю усіх переможців фестивалю та бажаю, щоб цей захід був тільки початком у розвитку їх творчої кар’єри», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що з 2020 року фестиваль частково проходить і в онлайн-форматі, що дало змогу розширити коло учасників.

Організаторами фестивалю є Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА у партнерстві з Департаментом культури КМДА, Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів, Київським міським Палацом ветеранів, районні у м. Києві управління соціального захисту.

Довідково.

«Повіримо у себе» – соціокультурна практика формування у громадськості м. Києва неупередженого ставлення до людей з інвалідністю, ідеї інклюзивного суспільства – суспільства рівних можливостей, що може допомогти сформувати правильну суспільну думку про людей з інвалідністю без стереотипів «героїзму» та «жалю».

Уперше фестиваль було проведено у 1993 році, коли 100 дітей з інвалідністю з інтернатів міста та товариства дітей з інвалідністю «Церебрал».

Наразі Фестиваль є відкритим соціокультурним адаптаційним заходом для дітей та молоді з інвалідністю міста Києва. Проводиться на засадах рівноправності всіх учасників та ставить за мету створити умови для всебічного розвитку кожного учасника, реалізації творчих здібностей і талантів, надання можливості талановитим дітям з інвалідністю презентувати власну творчість широкому колу глядачів територіальної громади столиці.

Підведення підсумків та нагородження учасників міського фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]