Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві не припиняють сортувати відходи: з початку повномасштабної війни у столиці зібрали та відправили на переробку майже 80 тисяч кубометрів сміття

26 жовтня 2022 року, 14:09

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» та підрядні організації, що здійснюють вивезення відходів у столиці, попри воєнний стан продовжують забезпечувати можливість сортувати відходи. З лютого поточного року в місті зібрали та відсортували майже 80 тисяч кубометрів відходів, це близько 700 спеціальних сміттєвозів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що роздільно зібрані відходи гарантовано не потрапляють на полігон, а вивозяться на сортувальні лінії та станції.

«Дякуємо киянам, які навіть у такий важкий час продовжують сортувати побутове сміття та відправляють його в контейнери для роздільного збору. У столиці загалом майже 4 тисячі контейнерів для різних видів відходів – паперу, пластику, скла, небезпечних відходів, серед яких відпрацьовані батарейки, термометри, лампи, медичні відходи тощо. Безперечно, війна створила певні проблеми в питанні переробки, але «Київкомунсервіс» не припиняє працювати в цьому напрямі», – сказав Петро Пантелеєв.

Як повідомляє «Київкомунсервіс», об’єми зібраних відсортованих відходів зменшились із початком воєнної агресії росії. Сотні тисячі мешканців були вимушені покинути свої домівки, зменшилась загальна кількість утворених відходів. Але на сьогодні багато мешканців повернулись до столиці, в місті збільшується кількість внутрішньо переміщених осіб, тому збільшуються і об’єми утвореного сміття. Підприємство працює стабільно та готове забезпечити утилізацію утворених у столиці відходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]