Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві незабаром відкриють оновлену школу мистецтв після масштабної реставрації та добудови концертної зали (+фото)

07 травня 2020 року, 14:19

У Києві після масштабної реставрації та будівництва сучасної концертної зали, готується до відкриття Київська дитяча школа мистецтв № 2 ім. М. І. Вериківського. Про це розповів голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Школа мистецтв займатиме будівлю пам’ятки історії, пам’ятки архітектури 1900 року на вул. Бульварно-Кудрявській, 2. Реставрацію приміщення розпочали у 2005 році, але через брак фінансування процес рухався досить повільно. Активні роботи тривали лише останні 3 роки, коли вдалось залучити кошти з державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету.

Разом із тим завершено будівництво окремої концертної зали.

«Було повністю оновлено будівлю, замінено перекриття, підсилено фундамент, прокладено нові комунікації. Облаштували мансарду, яка раніше була технічним поверхом та ніяк не використовувалася. Тепер у ній розмістять художні класи», – розповів Олег Гаряга.

Також облаштовано внутрішній двір із музичною сценою, їдальню для учнів, душові кабіни для балетної студії, студію звукозапису та картинну галерею.

Було зведено окрему концертну залу на 350 глядацьких місць. Велика сцена забезпечена сучасним звуковим та освітлювальним обладнанням, за сценою змонтовано великий екран.

«У порівнянні з тими приміщеннями, де учні школи займаються зараз, площа цієї будівлі в 3,5 рази більша. Тобто тепер заняття будуть проходити значно комфортніше. До речі, 80% занять у школі проходитиме в індивідуальному режимі у просторих класах. Усього школа прийме 1300 дітей», – розповів голова району.

Заняття стануть доступними для дітей з інвалідністю – будівля буде повністю відповідати вимогам безбар’єрності. Значну увагу приділили питанням безпеки – встановлено сучасні протипожежні системи.

«У приміщенні майже все готово до відкриття. Думаю, заняття в оновленому приміщенні розпочнуться разом з відновленням навчального процесу», – сказав Олег Гаряга.

Варто зазначити, що у школі дітей навчають мистецтву за 29 напрямами – балет та хореографія, різні види вокалу, живопис тощо.

Це буде сучасний навчальний заклад високого рівня.

Київська дитяча школа мистецтв № 2 після масштабної реставрації та будівництва сучасної концертної зали

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]