Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві підписали угоду, що дасть змогу вперше переробити понад 70 тонн зібраних батарейок (+відео)

03 лютого 2020 року, 16:00

Сьогодні комунальне підприємство «Київкомунсервіс» підписало угоду з товариством «Екологічні інвестиції» на подальшу утилізацію 70 тонн батарейок. Уже на початку квітня поточного року підприємство планує відправити першу партію батарейок для переробки на спеціалізоване підприємство, що розташоване в Румунії. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За його словами, вперше в Україні такий обсяг зібраних батарейок направлять на безпечну й цивілізовану утилізацію.

«Дуже важливо, що ці 70 тонн не поїдуть на полігони і не забруднюватимуть навколишнє середовище. Адже екологи стверджують, що одна батарейка здатна забруднити до 20 кубометрів ґрунту та до 400 літрів води. Нам приємно, що нас підтримали представники ініціативи «Батарейки, здавайтесь!», які також паралельно відправляють зібрані ними батарейки на завод в Румунію», – пояснив заступник голови КМДА.

Директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич поінформував, що тендер на обрання компанії-підрядника проведений в системі ProZorro. Переможцем обране підприємство ТОВ «Екологічні інвестиції», що забезпечить транспортування батарейок і їхню переробку на румунському заводі GreenWEEE, що знаходиться поблизу міста Бузау. Завод має майже 9-річний досвід переробки акумуляторів.

«Ми закликаємо киян і надалі активно користуватися контейнерами для небезпечних відходів, де можна залишити батарейки, люмінесцентні лампи та термометри. Також ми просимо оперативно повідомляти на нашу сторінку в Фейсбук або за телефонами на сайті http://kks.kiev.ua/, якщо раптом ви зафіксували пошкоджені контейнери чи контейнери із невідповідним вмістом. Наші працівники відпрацьовуватимуть такі звернення. Безумовно, радимо уважно читати інформацію на контейнерах і не кидати сторонніх предметів. Переконаний, у співпраці ми збільшуватимемо обсяги відсортованого та переробленого сміття», – зазначив Максим Ляшкевич.

Посадовець зауважив, що утилізація акумуляторів – лише частина комплексної роботи, що проводить місто в питанні сортування та правильного поводження із відходами.

«Минулого року ми перезавантажили проект роздільного збору відходів у столиці, встановивши 2,5 тисячі контейнерів для сухої фракції, а також окремо для пластику, паперу, скла. За цей період зібрали та відправили на переробку понад шість тисяч кубометрів відходів. Найближчим часом плануємо збільшити парк «роздільних» контейнерів ще на тисячу одиниць, також цього року вже встановили 55 одиниць антивандальних контейнерів-дзвіночків», – сказав Петро Пантелеєв.

Знайти найближчий до вас контейнер для небезпечних відходів можна на карті:  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1e7l2xXQJ5o7vU8lEHxhsl9e620k3LL6d&ll=50.451413929377544%2C30.501570064075622&z=12.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]