Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планують створити інклюзивний туристичний маршрут для людей із порушеннями зору

23 грудня 2020 року, 11:16

У Києві планують створити інклюзивний туристичний маршруту зі встановленням 3D-макетів видатних місць Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Цей проект розрахований не тільки для полегшення життя людей із інвалідністю. Він також вкотре підтвердить імідж Києва як прогресивної європейської столиці. Фактично, ми вже почали створювати цей маршрут – цього року спільно з благодійниками ми відкрили 3D-макет Софійського собору, який обладнаний табличками з написами шрифтом Брайля. Завдяки цьому макету, люди з порушеннями зору можуть зрозуміти, який вигляд має історична пам’ятка. І ми маємо на меті розвинути цю ідею в повноцінний та унікальний туристичний маршрут, уздовж якого буде розміщено 3D-макети визначних об’єктів столиці», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, над розробкою проекту працюють Управління туризму та промоцій КМДА спільно з Департаментом соціальної політики КМДА та за участю представників громадських об’єднань людей з інвалідністю.

Марина Хонда також додала, що громадські організації, запропонували доповнити інклюзивний туристичний маршрут 3D-макетами Андріївського узвозу, Золотих воріт та фонтану на Володимирській гірці із табличками, виконаними шрифтом Брайля українською та англійською мовами.

Управління туризму та промоцій просить надсилати цікаві ідеї та пропозиції щодо розроблення першого унікального інклюзивного туристичного маршруту та його вдосконалення на електронну адресу: [email protected].

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]