Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працює телефон довіри 15-00: із 24 лютого зареєстровано більше чотирьох тисяч звернень щодо домашнього насильства

08 липня 2022 року, 11:26

Із початку повномасштабного вторгнення росії у Києві зареєстровано понад чотири тисячі звернень щодо домашнього насильства. Про це повідомляє Київський міський центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Усього за цей час зареєстровано 4117 звернень, із них 3349 надійшло від жінок, а 768 – від чоловіків.

Окрім того, на гарячу лінію Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству звертаються і з іншими питаннями. Зокрема, через тривогу щодо ймовірного повторного наступу на Київ та повернення під окупацію, переживання щодо майбутнього або виїзд із України, занепокоєння за дітей, страх лишитися роботи чи втратити житло, переживання через втрату близьких тощо.

Психологи гарячої лінії надають допомогу всім, хто звертається, – незалежно від віку, статі та місця проживання. Усі дзвінки анонімні та безкоштовні. Телефон працює цілодобово і без вихідних:

  • 044-272-15-00 (з мобільного);
  • 15-00 (зі стаціонарного).

У Центрі також нагадують, що в Києві працює дві «кризові кімнати» для постраждалих та два притулки для жінок, що постраждали від домашнього насильства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]