Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві презентували концепцію оновлення публічного простору біля станції метро «Героїв Дніпра» (+фото, відео)

22 лютого 2023 року, 15:30

Комунальне об’єднання «Київзеленбуд» спільно із депутаткою Київради Мирославою Смірновою розробили пропозиції щодо оновлення публічного простору в Оболонському районі біля станції метро «Героїв Дніпра» – з геометричними зонуваннями, велодоріжками, газонами та квітучими клумбами. Про це повідомив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Наразі це лише концепція, до якої можна вносити свої пропозиції, надіславши їх на електронну пошту: [email protected]

«Зараз це звичайна сіра зона, яку кожен хоче якнайшвидше пройти. Територія завжди була транзитною і пасажиропотік до кінцевої станції столичного метрополітену «Героїв Дніпра» був великий – 28,5 тисячі осіб на добу. Поруч трамвайне коло із зупинкою. Тому зробити територію затишною і комфортною наше спільне завдання», – сказав Олексій Король.

Він додав, що в концепції запропоновано на доріжці від метро висадити алеєю із сріблястих кленів «Laciniatum Wier», що створять необхідний затінок. Поруч встановити перголу, яка поступово буде обплетена ліаною. На ділянці з трамвайним колом планується створити мавританський газон. Зона відпочинку буде висаджена масивами кущів, багаторічників та злакових. Дерева також можливо підсвітять.

Разом із тим, за концепцією планується поєднання кола й трикутників, плавних ліній із асиметричним зонуванням. За словами гендиректора «Київзеленбуду», пропонується виокремити кілька локацій: вхід до метро, ділянку з трамвайними коліями і зону відпочинку.

«Зручні доріжки з ФЕМ, нові ліхтарі, які освітлюють кожну ділянку, достатня кількість урн – це те, що повинно бути апріорі. Звісно, слід додати лави – бетонна основа з дерев’яними сидіннями розміщуватиметься здебільшого пів колом на межі газонів. Також додамо ще окремі лави зі спинками. Крім розбивки території, особливу увагу приділили озелененню. Адже правильно підібрані та скомпоновані рослини – це і є запорука успішної реалізації проекту», – зазначив Олексій Король.

Концепція оновлення публічного простору біля станції метро "Героїв Дніпра"

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]