Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели загальноміський захід «Кожній родині по тварині» до Міжнародного дня безпритульних тварин

20 серпня 2018 року, 17:41

18 серпня у рамках Міжнародного дня безпритульних тварин Департамент міського благоустрою та КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» провели загальноміський захід «Кожній родині по тварині».

«Цей захід є унікальним, оскільки проводиться вперше в Україні на офіційному рівні. Мета нашого заходу – гуманітарно-просвітницька. Ми закликаємо не викидати своїх тварин на вулицю і не переслідувати тих безпритульних, які на вулиці вже живуть. Здорових провакцинованих котиків і собачок можна безкоштовно забрати із притулків для тварин. Тільки у сім’ях тварини щасливі. Тільки у сім’ях тварини можуть бути захищені, доглянуті та оточені любов’ю», – наголосив директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук.

У рамках події особлива увага була приділена проблемі захисту прав безпритульних тварин. Адже, за словами директора Київської лікарні ветеринарної медицини Михайла Заславського, безпритульні тварини – це частина екосистеми, які мають право жити і бути захищеними.

Усі гості заходу мали змогу отримати консультації та поради провідних ветеринарів щодо утримання тварин, надання їм першої медичної допомоги та безкоштовно зареєструвати свого улюбленця, чим і скористалися 47 власників чотирилапок. Така реєстрація тварини дає змогу швидко знайти тварини у разі її втечі, а також повну онлайн-інформацію про стан здоров’я, вакцинацію тварини.

Для малечі були проведені веселі просвітницькі ігри за участю аніматорів, а у результаті лотереї більшість присутніх отримали подарунки для своїх хвостатих улюбленців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]