Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розгорнули штаби територіальної оборони для навчань резервістів та військовозобов’язаних 112-ої окремої бригади

09 серпня 2021 року, 19:03

У Голосіївській та Солом’янській районних в місті Києві державних адміністраціях Департамент муніципальної безпеки КМДА розгорнув штаби територіальної оборони та основного командного пункту окремої бригади для проведення навчань з територіальної оборони. Навчання передбачають бойові завдання, охорону критично важливих об’єктів, забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримку правопорядку та безпеки в столиці.

Як повідомив під час проведення навчань заступник директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербіна, навчальні збори тривають із 7 до 13 серпня. Сьогодні, 9 серпня, учасники навчань – резервісти та військовозобов’язані 112-ої окремої бригади територіальної оборони (ТрО) – відпрацювали практичні дії щодо відбиття нападу противника на вул. Великій окружній, навпроти ЖК «Міністерський».

Уперше резервісти бригади використовували в навчальному бою міномети та протитанкові керовані ракети (ПТУР). Також було задіяно стрілецьку зброю, ручний протитанковий гранатомет (РПГ), кулемети бронеавтомобілів «Варта». Атаку ворога відбили.

Завдання з охорони та оборони критично важливих об’єктів виконали на території Київської теплоелектроцентралі №5, де учасники навчань відпрацювали протидію ворожим диверсійно-розвідувальним групам, тактику пересування й ведення вогню, алгоритм дій у випадку затримання супротивника: як правильно та безпечно його обеззброїти.

Забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримку правопорядку і безпеки в столиці в місцях скупчення населення відпрацювали на прикладі будівлі Солом’янської РДА. Тут учасники навчань дали відсіч озброєним бойовикам-мітингувальникам, що мали намір захопити будівлю.

 «Значну допомогу в обладнанні позицій, блок-постів надали Оболонська, Голосіївська та Солом’янська районні в місті Києві державні адміністрації. Це стало першим прикладом плідної співпраці КМДА та Збройних Сил України щодо підготовки столиці до дій у разі збройних загроз. Мету заходів – отримання особовим складом бригади практичних навичок під час виконання завдань з територіальної оборони – було досягнуто. Командувач Сил територіальної оборони, генерал-майор Анатолій Баргилевич оцінив дії підрозділів бригади на тверду «четвірку», – додав Михайло Щербіна.

Надалі такі спільні тренування штабів районів ТрО та батальйонів планують проводити в кожному районі столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]