Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочалася робота з попередження незаконних рубок ялинок та сосен у передноворічний період

17 грудня 2020 року, 15:03

Лісопаркові господарства Києва та районні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень розпочинають кампанію з попередження самовільних рубок хвойних дерев у лісових масивах, парках та скверах. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

«Особливу увагу працівники підприємств приділятимуть охороні молодих хвойних насаджень, які найчастіше страждають у цей період від вандалів. Перший важливий захід – це проведення спільних рейдів та патрулювання із залученням працівників державної екологічної інспекції та патрульної поліції», – повідомив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.

Районні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень починають обробляти спеціальними речовинами ялини, сосни, туї та ялівці на зелених зонах міста.

«Репеленти для обробки рослин є безпечними, але розкриваються неприємним запахом у теплому приміщенні. Також фахівці обробляють дерева клеєво-крейдяною сумішшю, яка лишає на рослинах «брудне» забарвлення. На оброблених у парках та скверах деревах є відповідні оголошення», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Зазначаємо, що незаконна вирубка хвойних дерев несе за собою стягнення штрафу в розмірі від 510 до 5100 гривень (згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Також за незаконну вирубку зелених насаджень на території лісів передбачена кримінальна відповідальність (ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу»), що карається штрафом від 17000 до 25500 гривень або арештом на строк до шести місяців.

Нагадаємо, що із 17 до 30 грудня у столиці працюватимуть 178 законних пунктів з продажу натуральних хвойних дерев та новорічних прикрас.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]