Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочали проводити збори з мешканцями для обговорення перспектив ремонту будинків, а також якості послуг

12 грудня 2017 року, 17:11

Мешканці багатоквартирного будинку можуть сьогодні брати участь у формуванні робіт поточного ремонту в своєму будинку шляхом визначення уповноваженої особи. Крім того, навіть не створюючи ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) мешканці можуть отримати грант від міської влади на проведення капітального ремонту чи термомодернізації, яка складатиме 70% від усієї вартості робіт. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час спільних зборів із мешканцями будинку на проспекті Повітрофлотському, 45 та представниками комунального підприємства «Керуюча  компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району м. Києва».

«У серпні поточного року ми розмістили на дошках оголошень житлових будинків повідомлення про можливість участі мешканців у формуванні поточного ремонту у своєму будинку. Зараз ми проводимо перші збори, під час яких оглянемо будинок, визначимо перелік необхідних робіт та їх черговість. На проспекті Повітрофлотському, 45 відремонтують дах, вирішать проблему прибирання. Це зробить ЖЕД», – пояснив Петро Пантелеєв.

Однак, за словами заступника голови КМДА, питання утеплення фасаду, яке мешканці визначили як пріоритетну роботу, необхідно виконувати у рамках програми співфінансування, за умовами якої місто дає 70% вартості робіт, а 30%  збирають самі мешканці.

«Наприкінці минулого року Київрада прийняла рішення, що така програма діє для всіх будинків, а не лише для ОСББ та ЖБК. Для ефективної комунікації з ЖЕД ми пропонуємо обрати ініціативну групу або уповноважену особу, яка координуватиме цю роботу. Таким чином, будинкова громада зможе більш системно контролювати роботу ЖЕД, обирати підрядника та вимагати від нього належної роботи», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що такі збори комунальні ЖЕДи проводитимуть постійно, інформуючи людей про обсяги поточного ремонту та спільно з людьми обираючи першочергові роботи за рахунок тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]