Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочали роботу амбулаторні мобільні бригади паліативної допомоги

31 травня 2017 року, 15:41

 

У столиці розпочали роботу амбулаторні мобільні бригади паліативної допомоги. Їх запуск стане першим етапом початку діяльності Центру паліативної допомоги дітям м. Києва, що найближчим часом запрацює на базі Київської міської клінічної шкірно-венерологічної лікарні. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час перевірки готовності до початку роботи амбулаторних мобільних бригад.

«Згідно Концепції розвитку паліативної допомоги в Україні та, зокрема, у Києві, забезпечення реалізації прав людини на гідне завершення життя і максимальне зменшення болю та страждань – є одним із пріоритетних завдань галузі охорони здоров’я та соціального захисту громадян України. Сьогодні в столиці спостерігається постійне зростання кількості дітей, які страждають на тяжкі невиліковні хвороби з обмеженим прогнозом життя – онкологічні, серцево-судинні, нейропсихічні захворювання, травматичні і дегенеративні ураження головного і спинного мозку, периферичної нервової системи і опорно-рухового апарату тощо. Ці захворювання здебільшого супроводжують хронічний больовий синдром та інші важкі розлади життєдіяльності. Наразі у Києві понад 200 дітей потребують паліативної допомоги. На жаль, сьогодні в столиці фактично відсутня повноцінна система та структура надання паліативної допомоги даній категорії хворих. Тож створення Центру паліативної допомоги дітям – це вагомий крок до розв’язання соціально значущої проблеми і можливість хоча б частково допомогти важкохворим дітям та їхнім сім’ям, полегшити їхні моральні та фізичні страждання», – пояснив заступник голови КМДА.

За його словами, до складу амбулаторних мобільних бригад із надання паліативної допомоги входять дитячі лікарі, а саме: анестезіологи-реаніматологи, педіатри, психологи, медичні сестри та соціальні робітники.

«Бригади працюватимуть щоденно з 8:00 до 20:00. Робота мобільних бригад буде організована у системі «зворотного зв’язку»: батьки маленьких пацієнтів зможуть за потребою викликати фахівців до дому. Із іншого боку, медики будуть постійно відслідковувати стан пацієнтів і направляти до них мультидисциплінарні бригади, якщо у цьому буде необхідність», – зауважив Микола Поворозник.

Він також додав, що другим етапом створення Центру паліативної допомоги дітям м. Києва стане відкриття стаціонарного відділення на 10 ліжок для надання паліативної допомоги дітям столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]