Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві  розпочато  курс за програмою навчання фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності

08 лютого 2022 року, 12:39

На базі Київського міського центру соціальних служб 8 лютого розпочато  навчальний курс за програмою навчання фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності. Під час навчання, що триватиме 2 дні, фахівці, серед яких спеціалісти Київського міського центру соціальних служб, а також запрошені експерти – лікарі паліативної допомоги, фахівці із надання першої медичної допомоги, психологи тощо,  поінформують про надання послуги з догляду професійно. 

Наразі отримано 85 направлень, із яких  сформовано 2 групи (догляд за дітьми та догляд за людьми літнього віку), які працюватимуть в офлайн-форматі з теоретичною, практичною та екзаменаційною частинами. Зауважимо, що для тих, хто надає послугу з догляду вдома від трьох місяців практичної діяльності з отриманням відповідних виплат, доступний варіант одразу тестування (без навчання). Окрім того, триває розробка навчальної онлайн-платформи для реалізації повноцінного дистанційного формату навчання. Адже оціночна потреба в навчанні на курсах 2000 осіб. Протягом 2022 року проведення  навчання  планується відповідно до наповнення груп (до 20 осіб) , орієнтовно 1 раз на місяць.

Загалом навчальний курс складається із шести базових тем: зміст соціальної послуги догляду вдома, особливості надання паліативної допомоги, особливості догляду, надання домедичної допомоги, взаємодія з іншими фахівцями та службами, управління стресом та запобігання вигоранню.

Після завершення навчання його учасники  візьмуть участь у тестуванні, отримують Довідку про проходження навчання, яка подається разом із іншими документами (вони зазначені у постанові КМУ № 1040) до Управління соціального захисту населення району, що надалі займається взаємодією з особою під час практичного надання послуги. Звертаємо увагу зацікавлених осіб, що направлення на навчання також надається управліннями соціального населення.

«Життя не стоїть на місці, з’являються нові технології в соціальній роботі, можливості,  більш ефективні засоби догляду. Потреба проводити таке навчання виникла через те, що тепер люди, які доглядали за своїми близькими вдома, зможуть надавати послугу з догляду професійно та одержувати гідну оплату праці. Розвинути власні компетенції, оновити бачення власних ресурсів як надавача соціальної послуги, поспілкуватись із професіоналами колегами завжди корисно. Кожна тема передбачає як теоретичні, так і практичні частини, але під час навчання у КМЦСС ми плануємо приділяти більшу увагу саме практичним питанням, -зазначає директор Київського міського центру соціальних служб Ярослава Колобова.

Звертатися за довідковою інформацією щодо навчання потрібно до спеціалістів Київського міського центру соціальних служб за телефонами:  (044) 456 67 59, (096) 0149586  з 9:00 до 18:00 з понеділка до п’ятниці. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]