Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартувала вакцинація проти COVID-19: За перші півтори години вакциновано 30 медиків мобільних бригад та Олександрівської лікарні (+фото, відео)

25 лютого 2021 року, 12:06

У Києві розпочалася вакцинація медичних працівників проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), наданої Міністерством охорони здоров’я. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

«У Києві розпочато вакцинацію медичних працівників. Учора в місто надійшло 42 600 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield). Ми розпочали вакцинування з медиків мобільних бригад з імунізації та Олександрівської лікарні, на базі якої минулого року було проліковано близько 7 тисяч пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19», – зазначила Валентина Гінзбург.

Станом на 11:30 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), провакциновано 30 медиків, усі почуваються добре.

Одним із перших вакцинованих став завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії для інфекційних хворих Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко.

«Всіх хвилює питання про необхідність вакцинації в Україні. Хочу сказати, що перші в країні пацієнти хворі на COVID-19 були у нас у лікарні. Перший пацієнт – 20 березня минулого року. Перший летальний випадок – вже у квітні 2020 року. Практично рік ми займаємося лікуванням ковідних хворих і бачимо, до яких наслідків може привести хвороба. Особисто переді мною не стояло питання: вакцинуватися чи ні. Я вирішив самостійно, що вакцинація необхідна. Необхідна масова вакцинація населення України для того, щоб збити шквал ковідної інфекції. На жаль, люди упереджено ставляться до вакцинації. Сподіваюся, наш приклад стане позитивним і буде аргументом для тих, хто сумнівається», – зазначив Олексій Куценко.

Він додав, що почувається добре і має довіру до вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), яку надало Міністерство охорони здоров’я.

Директорка Департаменту нагадала, що Київ готувався до вакцинації. Для цього в столиці було сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли та продовжуватимуть проходити відповідне навчання на національному рівні з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах. Також підготовлено 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації від COVID-19 на базі ЦПМСД міста. Додаткові пункти знадобилися, щоб не заважати процесу планової обов’язкової вакцинації за календарем у наявних 138 кабінетах щеплень.

Відео вакцинації, брифінгу та відвантаження вакцини можна за посиланням:

 

До уваги ЗМІ!
Відео вакцинації, брифінгу та відвантаження вакцини за посиланням: http://bit.ly/2NWVXan. 

 

Старт вакцинації у столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]