Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартував цикл заходів з нагоди Міжнародного дня музеїв

18 травня 2022 року, 9:48

18 травня у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв. Попри те, що столичні музеї не працюють у звичному режимі, з нагоди свята запланована низка заходів та екскурсій. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Місто поступово оживає. Оживає й культурне життя столиці. Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день музеїв. У Києві музеї призупинили свою роботу з моменту повномасштабного вторгнення росіян. І навіть після того як ворога відтіснили від столиці, можливості повноцінно працювати поки що немає через загрозу ракетних обстрілів та знищення цінних експонатів», – наголосив Микола Поворозник.

За цей час основним завданням музейних працівників стало збереження фондів.

«На сьогодні усі експозиції розібрано, експонати запаковано та переміщено у безпечні місця. Працівники музеїв наразі проводять локальні заходи, просвітницьку діяльність та наукову діяльність. Зокрема сьогодні стартує цикл заходів з нагоди Міжнародного дня музеїв. Це онлайн та офлайн екскурсії містом, виставки та доброчинні заходи. І я вітаю працівників музеїв зі святом! Ви ті хто береже наше майбутнє, наснаги вам у цій нелегкій справі», – сказав Микола Поворозник.

Зокрема, заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв відбудуться у Музеї гетьманства, Музеї видатних діячів української культури, Літературно-меморіальному музей М. Булгакова та Музеї Музей Шолом-Алейхема.

Також у тестовому режимі екскурсійної роботи в столиці працює «Музей води» на базі комунального підприємства «Водно-інформаційний центр».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]