Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває демонтаж гаражів біля річки Либідь, що дозволить розпочати роботи на аварійній ділянці русла – Петро Пантелеєв (+фото, відео)

22 червня 2022 року, 13:28

У Києві розпочали демонтаж незаконних споруд біля річки Либідь, що дозволить провести капітальний ремонт аварійної ділянки річки Либідь. Демонтаж проводиться силами Департаменту благоустрою та комунального підприємства «Плесо». На цій ділянці демонтують 48 нелегальних та аварійних споруд. Про це під час інспекції робіт повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, вздовж гаражного кооперативу проходить ділянка річки, яку можна вважати найбільш небезпечною.

«Однак розташування тут гаражів блокувало доступ працівників та техніки до інженерних конструкцій. Після демонтажу ми зможемо виконати першочергові протиаварійні роботи. Загалом Либідь потребує достатньо серйозних робіт у різних своїх частинах. Реконструкція річки для нас була і є пріоритетом, як  до воєнного стану, так і зараз. Минулого року ми розпочали активне розчищення майже 1 км русла,  щоб крок за кроком перетворити річку у цивілізовану локацію. Один із варіантів – облаштування громадського простору із зоною відпочинку. В умовах війни і необхідності відновлювати інфраструктуру, ми не можемо повноцінно розгорнути проект реновації річки. Виконуємо лише гостро необхідні аварійні роботи. Однак у перспективі відновлення Либіді – це надзвичайно важливий проект. Адже річка – одна з родзинок міста, згадки про яку в літописах датуються ще X століттям, і ми маємо зберегти її у гідному вигляді для майбутніх поколінь», – пояснив Петро  Пантелеєв.

За словами керівника КП «Плесо» Вячеслава Савицького, процес демонтажу відбувається цивілізовано в діалозі з громадою.

«Ми дотримуємось процедури, поінформували людей – власників гаражів, які з розумінням поставились до такого кроку. Більше того, люди навіть свої старі автівки, що були тут, зголосились віддати на потреби української армії. Тому робота іде планово, після чого приступаємо до протиаварійних робіт», – сказав Вячеслав Савицький.

Демонтаж гаражів біля річки Либідь (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]