Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві цього року збудували 2 нові артезіанські свердловини та виконали капремонт 11 бюветів

12 вересня 2017 року, 13:22

У планах міської влади до кінця року запустити в роботу 4 нові артезіанські свердловини, зробити капремонт 22-х бюветних комплексів і розробити проекти 15 нових свердловин. На ці та інші потреби з бюджету міста виділено 15 млн грн. Про це під час відкриття нового бюветного комплексу на вулиці Сабурова заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Місто продовжує системну роботу відновлення бюветних комплексів Києві. Це якісна і безкоштовна вода для кожного мешканця міста. Дуже важливо, що ми не лише відновлюємо бювети, що не працюють, а й будуємо як нові свердловини, так і цілі бюветні комплекси, де цього потребують містяни», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що останні два роки збудовано два нових бюветних комплекси, 8 артезіанських  свердловин та проведений капремонт близько 80 бюветів.

«Бюветний комплекс на вулиці Сабурова, 9/61 побудований ще у 1998 році. Однак вода, що сюди постачалась, уже не відповідала нормам якості питної води. Ми прийняли рішення збудувати нову свердловину глибиною 272 м. Це юрський горизонт, вода в якому відповідає Державним санітарним нормам та правилам і не потребує доочищення. Вартість будівництва склала 1,6 мільйона гривень», – пояснив заступник голови КМДА.

Загалом до кінця поточного року в Києві завершать будівництво 4-х нових артезіанських свердловин, виготовлять проекти на будівництво 15 артезіанських свердловин і 5 нових бюветних комплексів. Також на цей рік заплановано 22 капремонти бюветів, із яких 11 – уже виконані.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]