Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві удосконалять процедуру розгляду і реалізації електронних петицій та інтеграцію з порталом «Дія»

08 червня 2021 року, 16:04

У Києві планують удосконалити процедуру розгляду і реалізації електронних петицій та інтегрувати портал електронних петицій Київської міської ради у додаток «Дія». Депутати Київської міської ради винесуть відповідне рішення цифровізації на найближче пленарне засідання сесії Київради.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, метою даного рішення є зменшення кількості підписів, необхідних для підтримки електронної петиції до 6 тисяч, та здійснення належного правового регулювання процесу подання і збору підписів на підтримку електронних петицій.

«Системній критиці піддається кількість підписів, необхідних для підтримки електронних петицій, яка наразі становить 10 тисяч підписів за 90 днів, така кількість не є обґрунтованою з точки зору кількості населення столиці. Для розв’язання цього питання запропоновано встановити прохідний бар’єр для підтримки електронних петицій на рівні 0,2% кількості населення Києва або ж 6 тисяч осіб та зменшити час для голосування до 60 календарних днів із розрахунку 100 підписів за один календарний день», – зазначив Володимир Бондаренко.

Як зазначив директор регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України Вадим Бортник, у планах – інтегрувати портал електронних петицій Київської міської ради у додаток «Дія».

«Ми запустили пілотний проєкт петицій у додатку «Дія», і вже вісім міст пілотуються. Плануємо у цьому році долучити Київ. У пілотному проєкті не передбачається інтеграція, але зважаючи на особливий статус столиці та плідну співпрацю з міською владою, ми працюємо над інтеграцією порталу електронних петицій Київради з додатком «Дія». Наразі розробляємо технічне та правове забезпечення щодо можливості киян підтримувати е-петиції через додаток», – додав Вадим Бортник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]