Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вдвічі зросте місткість і кількість спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд – проєкт Генплану

12 травня 2020 року, 14:53

Проєктом Генерального плану Києва намічено збільшення місткості та кількості масових спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд загальноміського та місцевого рівня майже удвічі. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Намічено спорудження Центру олімпійської підготовки з водних видів спорту – водноспортивного стадіону на Трухановому острові, водного стадіону в затоці Оболонь, а також Київської міської спортивної та реабілітаційно-оздоровчої бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Розробники проєкту пропонують побудувати в кожному районі міста універсальні спортивні комплекси, а у житлових кварталах (мікрорайонах) – приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять площею 156,9 тис. кв. м, спортивні зали загального користування (125,3 тис. кв. м площі підлоги), включаючи приміщення реабілітаційного призначення, а також криті та відкриті басейни загального користування (115,3 тис. кв. м).

Окрім того, заплановано будівництво в кожному мікрорайоні Києва багатофункціональних відкритих спортивних майданчиків, спортивних споруд із комплексом тренажерів, майданчиків для ігрових видів спорту. На територіях рекреаційних лісів, прилеглих до житлової забудови, на Дніпровських островах та у прибережних зонах розробники Генплану пропонують створити спортивні парки. У планах також – будівництво спортивних об’єктів міського значення для підготовки спортсменів високого класу і проведення змагань національного та міжнародного рівня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]