Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкриється фотовиставка, присвячена участі національної збірної команди України у X Всесвітніх іграх

05 липня 2017 року, 15:31

6 липня об 11:00 відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття фотовиставки «Чемпіон у кожному. Всесвітні Ігри 2017», присвяченої участі національної збірної команди України у X Всесвітніх іграх у місті Вроцлав (Польща) з 20 до 30 липня.

Експозиція презентує світлини зі змагань і переможців із неолімпійських видів спорту, які виступатимуть за Україну на наймасштабнішій спортивній події цього року. Організаторами виступили Міністерство молоді та спорту України, КП «Київський метрополітен», благодійний фонд «Спорт заради Миру», Спортивний комітет України.

Проект проводиться з метою підтримки національної збірної України на X Всесвітніх Іграх у м. Вроцлав та для заохочення киян і гостей столиці до занять спортом і здорового способу життя.

Заплановано, що виставку відкриє міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, директор благодійного фонду «Спорт заради миру» Наталя Мартіашвілі. Участь у відкритті виставки також візьмуть відомі українські спортсмени, громадські діячі, бізнесмени, політики, урядовці, які підтримують спорт і мають активну життєву позицію.

Місце проведення: площа Лесі Українки, вестибюль ст. м. «Печерська».

Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: [email protected].

Довідково.

Всесвітні ігри – це міжнародна спортивна подія, що об’єднує спортсменів найвищого рейтингу з усього світу. Перші Всесвітні ігри відбулись у 1981 році у м. Санта-Клара (США) за участю 1265 учасників із 18 країн світу. Українські спортсмени вперше взяли участь у IV Всесвітніх іграх 1993 року у м. Гаага (Нідерланди) у 3-х видах спорту – спортивні танці, спортивна акробатика, пауерліфтинг. Вони завоювали 7 медалей: 1 золоту, 5 срібних, 1 бронзову. У 2013 року в м. Калі (Колумбія) відбулись ІХ Всесвітні ігри, де українські спортсмени здобули 9 золотих, 10 срібних і 9 бронзових медалей та посіли 7 загальнокомандне місце.

Із 20 до 30 липня у м. Вроцлав (Польща) національна збірна команда України з неолімпійських видів спорту візьме участь у Х ювілейних Всесвітніх іграх, участь в яких планують взяти близько 4500 спортсменів із понад 100 країн світу. Під час змагань розігруватимуться 180 комплектів нагород у 34 видах спорту, із яких 23 – неолімпійські (більярдний спорт, боулінг, воднолижний спорт, джиу-джитсу, корфбол, парашутний спорт, пауерліфтинг, петанк, перетягування канату, підводний спорт, планерний спорт, пляжний гандбол, роликовий спорт, рятувальний спорт, сквош, спортивна аеробіка, спортивна акробатика, спортивне орієнтування, сумо, таїландский бокс Муей Тай, танцювальний спорт, флорбол, фістбол), 7 олімпійських (художня гімнастика, метання диска, карате, скелелазіння, каноє, стрибки на батуті, стрільба з лука) та 4 показові види спорту (американський футбол, кікбоксинг WAKO, мотоциклетний спорт та гребля (у приміщенні).

Із 2014 до 2017 року спортсмени України вибороли 79 ліцензій із 20 видів спорту на участь у Х Всесвітніх іграх.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]