Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відзначили 30-ту річницю підняття українського національного прапора (+фото)

24 липня 2020 року, 14:02

З нагоди відзначення 30-ї річниці підняття українського національного прапора над столицею України Музей історії міста Києва підготував святкову тематичну експозицію. Під час її відкриття в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський привітав депутатів Київської міської ради народних депутатів І сесії ХХІ скликання, які прийняли рішення про підняття українського прапора.

«За 13 місяців до того, як український прапор підняли над усією Україною, тодішня Київрада проявила свою політичну волю до незалежності. І 24 липня 1990 року рівно о 19 годині підняла прапор біля будівлі міської ради. Протягом цих 30 років в усьому світі про Україну говорять як про незалежну та суверенну державу. Те рішення було доленосним не тільки для киян, а й усіх українців», – зазначив Валентин Мондриївський.

Від імені Київського міського голови Віталія Кличка пам’ятними подарунками нагородили присутніх депутатів І сесії ХХІ скликання, а також тодішнього заступника голови Київради Олександра Мосіюка. За його словами, тоді на Хрещатику зібралося близько 200 тисяч людей з усієї країни.

Кожен учасник виставки може побачити головну експозицію – саме той український національний прапор, який підняли на флагштоці біля будівлі міської влади. Саме його 30 років тому близько двохсот тисяч киян супроводжували від Софії Київської до будівлі Київської міської ради.

З нагоди свята сьогодні, 24 липня, із 22:00 до 24:00 будівлю Київської міської ради підсвітять кольорами українського прапора.

 

Відзначення в Києві 30-ї річниці підняття українського національного прапора

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]