Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вода відповідає нормам, однак після тривалої її відсутності фахівці радять спочатку провести спуск води

25 листопада 2022 року, 16:20

У столиці здійснюються усі необхідні заходи для очищення води, що подається у водопровід. Однак, враховуючи її тривалу відсутність та стан мереж, фахівці все ж радять звертати увагу на прозорість та запах води й повідомляти диспетчерську «Київводоканалу» про будь-які відхилення.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві надало рекомендації щодо використання питної води централізованого водопостачання після тривалого відключення.

Зокрема, після тривалої відсутності водопостачання бажано:

  • провести спуск води;
  • набрати порцію води у прозорий посуд та візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок і стороннього запаху;
  • у разі наявності виражених ознак забруднення питної води – незвичний колір, наявність домішок, сторонній запах – поки не вживати воду та повідомити проблему варто надавача послуг із водопостачання – ПрАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ» або Контактний центр міста Києва 1551.

Фахівці також рекомендують використовувати засоби для фільтрування води відповідно до інструкції виробника і частіше проводити огляд фільтруючих елементів у фільтрах питної води, які слід вчасно замінювати у разі необхідності.

Окрім того, Держпродспоживслужба радить мінімізувати вживання сирої води. Використовувати кип’ятіння як додатковий захід знезараження питної води.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]