Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вшанували пам’ять загиблих захисників України (+фото)

29 серпня 2022 року, 13:19

У Києві вшанували полеглих воїнів із нагоди Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України, поклавши квіти до Меморіалу пам’яті загиблим киянам-учасникам АТО/ООС. Участь у покладанні взяли ветерани АТО/ООС, члени родин загиблих учасників антитерористичної операції.

«Рік тому ми відкрили цей меморіал у пам’ять загиблих киян в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил з 2014 року. Зараз це місце пам’яті усіх загиблих, що боронили нашу землю від російської агресії. Нині близько 100 тисяч киян перебувають на фронтах, і завдяки їм та іншим воїнам ми можемо жити у мирному та вільному місті. На жаль, більше 600 киян загинули у війні з 2014 року. Ми повинні зберегти пам’ять про них для наступних поколінь та робити усе можливе, щоб пришвидшити нашу перемогу. А сьогодні кожен із нас повинен віддати шану нашим захисникам, які полягли на полі бою», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Довідково.

День пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ із російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових. На жаль, тоді українське військо понесло великі та непоправні втрати. За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» понад 300 українських воїнів загинули.

Вшанування пам’яті загиблих захисників України (Фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]