Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві встановили міні-скульптуру «Дерево допомоги», присвячену боротьбі з домашнім насильством (+фото)

25 листопада 2021 року, 17:50

Із нагоди початку міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» у сквері імені Котляревського встановили міні-скульптуру «Дерево допомоги», яке символізує об’єднання зусиль у боротьбі з насильством. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Участь в акції також взяли депутатки Київради Марина Порошенко та Юлія Симуніна, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Під час заходу відбулася презентація скульптури «Дерева допомоги» та її наповнення символічними «долоньками», які є знаком подяки благодійникам та усім, хто небайдужий та допомагає у розбудові системи надання допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

«За два роки роботи щодо протидії та запобігання насильству ми досягли значних зрушень, які вже відзначають міжнародні організації. На сьогодні Київ визнаний Фондом народонаселення як місто, яке найуспішніше в Україні розбудовує систему протидії та запобігання домашньому насильству. Сьогоднішня акція – додаткова можливість звернути увагу на проблему насильства. І сподіваюся, що наша міні-скульптура стане символом відновлення людей, які пережили насильство», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

«16 днів проти насильства» – міжнародна кампанія, яка щороку проходить із 25 листопада до 10 грудня. Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в суспільстві.

Відкриття міні-скульптури «Дерево допомоги», присвяченій боротьбі з домашнім насильством

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]