Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду банківськими картками в наземному транспорті

09 вересня 2022 року, 16:05

У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду банківськими картками у наземному транспорті. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Система проходить останні випробування у закритому режимі. У жовтні скористатись оплатою картою зможуть усі пасажири муніципального транспорту. Валідатори отримали всі необхідні налаштування, а АСОП було інтегровано з банківською системою», – написав Петро Оленич.

Для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську карту або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора. Щоб підтвердити право на проїзд при перевірці, достатньо буде сказати контролеру останні 4 цифри своєї картки, щоб транзакцію можна було знайти та ідентифікувати в системі. Або ж показати списання у будь-якому банківському додатку.

Сервіс дозволить користуватись і карткою киянина для оплати. Її адаптували під новий функціонал валідаторів. Валідатори автоматично будуть перевіряти чи прив’язана до картки киянина пільга. Якщо ні – шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайної банківської картки.

Оплата через міський застосунок «Київ Цифровий» також працюватиме. У застосунку, як і раніше, можна буде поповнювати транспортні карти, купувати проїзні та разові QR-квитки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]