Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за результатами перевірок на дотримання протиепідемічних заходів складено 921 протокол – ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві

20 грудня 2021 року, 18:06

У Києві здійснюють моніторинг дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів суб’єктами, які здійснюють господарську діяльність.

Так, за інформацією ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві, станом на 17 грудня проведено перевірки на 115 829 об’єктах. Серед них – заклади громадського харчування, об’єкти торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, торговельно-розважальні центри, аптеки/оптики, салони краси та інші заклади побутового обслуговування населення.

За результатами перевірок складено 921 протокол про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП.

Відповідно до ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами – тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково.

Із метою контролю за дотриманням суб’єктами господарювання в різних сферах господарської діяльності правил щодо карантину людей, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування створили робочі групи із осіб, уповноважених складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 44-3 КУпАП, із залученням представників Головних управлінь Держпродспоживслужби та Головних управлінь Національної поліції.

Посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, спільно з представниками Національної поліції, «Муніципальної охорони» та представниками РДА здійснюють контроль за дотриманням суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів.

До уваги представників ЗМІ: приєднатися до перевірки можна, попередньо погодивши це з представником ГУ Держспоживслужби у м. Києві Євгенією Коврижкіною (тел.: 096 777 05 82).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]