Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві затвердили Комплексну міську цільову програму «Столична культура 2022-2024 роки»

16 грудня 2021 року, 17:22

У Києві затвердили Комплексну міську цільову програму «Столична культура 2022-2024 роки». Таке рішення було прийнято сьогодні, 16 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради. Рішення підтримали 85 депутатів.

За словами директорки Департаменту культури КМДА Яни Барінової, програму розроблено з метою збереження та розвитку закладів культури, відродження духовних традицій, підвищення доступності та розширення спектру культурних послуг для різних категорій мешканців, підтримки різноманіття творчої діяльності та креативних індустрій у столиці, а також сприяння успішній інтеграції у світовий міжкультурний простір.

«Одним із головних завдань програми є становлення Києва як культурної європейської столиці. У місті мають відбуватися різноманітні резонансні події, які базуватимуться на доступності, інклюзивності та креативному підході. Київ є культурним осередком для туристів та місцевих жителів, тому особливого значення у новій програмі набуває залучення громади», – зазначила Яна Барінова.

Вона наголосила, що загальний обсяг фінансування програми на три роки становить 5,4 млрд грн, із них 4,3 млрд грн – видатки із міського бюджету. Це на 1,6 млрд грн перебільшує обсяг фінансування програми попередніх років.

«Було внесено пропозицію оптимізувати структуру програми та визначено три основні підпрограми. На першу з них, «Київ – місто збереження традиційної культури», з міського бюджету виділяється 3,65 млрд грн. Вона включає проведення великих культурних подій, акцій, форумів, конкурсів та інших заходів. На підпрограми «Київ – місто креативних індустрій та культурних інновацій» з міського бюджету виділяється 638,2 млн грн та «Київ – місто толерантності та згуртованості» – 55,7 млн грн», – додала Яна Барінова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]