Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві затвердили план додаткових заходів для безпечного закриття сміттєвого полігону № 5

27 вересня 2018 року, 13:50

Сьогодні під час чергового засідання Київська міська рада прийняла рішення, що включає перелік додаткових заходів, спрямованих на проведення реконструкції та рекультивації (безпечного закриття) полігону № 5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області. За відповідне рішення проголосували 78 депутатів.

Також сьогодні депутати проголосували за виділення коштів на потреби селищних громад, що проживають по сусідству з полігоном.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, місто не відходить від обраного курсу – закриття полігону.

«У жовтні 2016 року ми прийняли рішення про закриття полігону, і за цей період ми виконали низку необхідних робіт: встановили систему очищення фільтрату (шкідливої речовини, що утворюється у результаті потрапляння опадів у «тіло» полігону), яка наразі обробляє 350 кубометрів на добу, розпочали пересилку карт, впорядкували питання землі під полігоном. Є перелік пунктів, які не вдалося виконати через низку причин, і нам доводиться змінювати терміни. Сьогоднішнім рішенням ми формуємо більш точні та актуальні технічні заходи, які базуються на дослідженнях та оцінках, які підкріплені договорами з підрядними організаціями тощо», – зауважив Петро Пантелеєв.

До переліку заходів включені роботи із укриття схилу полігону інертним ґрунтом, що має позбавити територію біля полігону неприємного запаху; завершення робіт із посилення дамби, яка не дасть у подальшому вилитись у навколишнє середовище фільтрату, а також збільшити потужність системи переробки фільтрату до 600 кубометрів на добу.

«Вже наступного року ми плануємо розпочати першу чергу рекультивації. Паралельно проводитиметься масштабна робота, що стосується будівництва альтернативи – сміттєпереробного заводу. Я також хочу наголосити, що і після повного закриття міська влада контролюватиме стан полігону», – пояснив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]