Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві зменшили вартість на теплопостачання для мешканців багатоквартирних будинків, які досі не уклали договори про надання комунальних послуг згідно з чинним законодавством

02 грудня 2021 року, 14:39

У Київській міській раді внесли зміни до рішення «Про проходження опалювального сезону 2021-2022 року в місті Києві», щоб зменшити вартість на теплопостачання для мешканців багатоквартирних будинків, які досі не уклали договори про надання комунальних послуг згідно з чинним законодавством. Відповідне рішення підтримали 75 депутатів.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», за рішенням співвласників багатоквартирного будинку з виконавцем відповідної комунальної послуги укладається договір про надання комунальних послуг.

«Проте наразі в Києві налічується 462 будинки, де ще не відбулися зміни в частині обрання співвласниками договірних моделей за кожним видом комунальних послуг. Мешканців цих будинків неможливо у стислі терміни перевести на індивідуальні або колективні договори про надання комунальних послуг, оскільки у КП «Київтеплоенерго» не надійшло необхідної інформації з метою проведення коректних нарахувань», – розповів Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що в зазначених вище житлових будинках теплопостачання здійснюється на підставі договорів про постачання теплової енергії у розмірі від 2099,52 грн до 2381,54 грн із ПДВ залежно від витрат на утримання та ремонт центральних або індивідуальних теплових пунктів.

«Ця вартість на теплопостачання є непосильною для деяких представників територіальної громади, тому депутатським корпусом прийнято рішення щодо включення додаткових категорій багатоквартирних будинків до переліку споживачів, для яких протягом опалювального періоду 2021-2022 року КП «Київтеплоенерго» застосовуватиме тариф на теплову енергію, який застосовувався у минулому році. Опалювальний період вже настав, міська влада має виступати на захисті прав та інтересів людей. У час пандемії та економічної кризи необхідно встановлювати осяжні для людей ціни на теплопостачання», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що з міського бюджету буде компенсовано завдані збитки КП «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]