Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’явилась ділянка суміщеного руху моторизованого транспорту і велосипедів

12 липня 2021 року, 12:31

Київ – перше місто в Україні, де нанесено нову розмітку, що позначає спільний рух велосипедистів і моторизованого транспорту. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Ділянка з’єднає собою майбутню велосипедну доріжку на вулиці Івана Франка, де триває капітальний ремонт, та вже наявну велосмугу на вулиці Леонтовича. 

Розмітка визначена ДСТУ 2587:2021 «Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні умови», що набувають чинності з 1 серпня 2021 року.

Пропозиції до ДСТУ надано Департаментом транспортної інфраструктури КМДА спільно з Національною поліцією та громадськими організаціями.

Важливо, що на ділянках спільного руху обмежена швидкість до 20 км/год, що є більш безпечною для велосипедистів.

Також цього року, відповідно до ДСТУ 8906:2019 «Планування та проектування велосипедної інфраструктури», Київ планує обмежити швидкість до 20-30 км/год на житлових вулицях, що мають незначну інтенсивність транспорту – у житловому районі Відрадний, на Печерську поблизу станції метро «Арсенальна» та Старокиївській Горі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]