Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА ініціювали зміну складу Комісії з питань розміщення тимчасових споруд – Микола Поворозник (+фото)

04 листопада 2019 року, 10:47

У КМДА ініційовано формування нового складу Комісії з питань розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі, майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, таке рішення ухвалене у зв’язку з неодноразовими скаргами підприємців на неефективну роботу членів комісії.

«Комісія, що покликана вирішувати питання здійснення підприємницької діяльності у столиці у правовому полі, за словами підприємців, навпаки створювала додаткові перешкоди. Зокрема, затягувала вирішення спірних питань між підприємцями, які легально працюють, і підприємцями, які здійснюють свою підприємницьку діяльність, порушуючи чинне законодавство. Впевнений, для тих, хто бажає працювати офіційно і сплачувати місту прозоро, така тактика поведінки членів Комісії як мінімум дивна. І, якщо ми оголошуємо боротьбу з незаконною торгівлею, то не повинно бути штучних перешкоди для ведення підприємництва згідно з законом», – підкреслив Микола Поворозник.

Він нагадав, що у місті розроблено чіткий алгоритм проведення торгів, відповідно до якого кожен охочий може взяти участь у них і в рівній чесній боротьбі отримати перемогу і, відповідно, право реалізації своєї підприємницької діяльності у визначеному місці та на законних підставах.

Так, від розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі у 2017 році укладено 71 договір, отримано 11,7 млн грн; у 2018 році укладено 192 договори, отримано 20,01 млн грн; за 9 місяців 2019 року – укладено 171 договір, отримано 14 млн грн.

«За рахунок цих коштів місто ремонтує дороги, купує обладнання для лікарень, реконструює парки та оновлює громадський транспорт», – наголосив Микола Поворозник.

Демонтаж МАФів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]