Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА обговорили проект Концепції реінтеграції та підтримки учасників бойових дій

14 вересня 2022 року, 14:46

У КМДА обговорили проект Концепції реінтеграції та підтримки учасників бойових дій, яка враховує наявні соціальні пільги та гарантії для ветеранів бойових дій і пропонує нові механізми реінтеграції та підтримки захисників і захисниць України. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Близько 100 тисяч киян сьогодні захищає Україну зі зброєю в руках. Усі ми розуміємо, що після перемоги ці люди потребуватимуть реінтеграції до мирного життя. І за кожним із учасників цієї війни є родина, діти, батьки, яким також буде потрібна соціальна підтримка. Створювати систему реінтеграції ветеранів потрібно вже зараз. У Міністерстві у справах ветеранів над цим питанням працює окрема робоча група. Київ іде паралельно з державною політикою, і сьогодні ми презентували Концепцію реінтеграції та підтримки учасників бойових дій. Вона охоплює широкий спектр напрямів: медицина, освіта, соціальна підтримка і реабілітація, психологічна та матеріальна допомога», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що Концепцію розробляв Київський міський центр допомоги учасникам АТО, тобто люди, які знають проблему зсередини. Проект враховує вже діючі додаткові соціальні пільги та гарантії від міста і пропонує нові механізми підтримки та реінтеграції ветеранів і членів їхніх родин, членів родин загиблих. Концепція представлена профільним структурам для ознайомлення та доповнення. Після доопрацювання, її винесуть на розгляд Київської міської ради. Після схвалення Концепція стане основою для нової міської цільової програми.

Проект Концепції реінтеграції та підтримки учасників бойових дій

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]