Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбудеться Гала-концерт переможців Всеукраїнського конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи

12 березня 2019 року, 17:31

30 березня о 12:00 у КМДА відбудеться Гала-концерт переможців Всеукраїнського конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи. Концерт стане підсумком творчих змагань учнів духових відділів мистецьких шкіл із різних міст України. Про це повідомили у Київському міському методичному центрі закладів культури та навчальних закладів.

Конкурс був започаткований у 2013 році. Тоді він називався «Перший відкритий міський конкурс пам’яті Миколи Тимохи». У заході взяли участь переважно учні дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв міста Києва. Конкурс отримав широкий суспільний резонанс, тому наступний конкурс здобув статус Всеукраїнського.

Цього року участь у Всеукраїнському конкурсі виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Івановича Тимохи беруть понад 200 учасників із великих та малих міст України: Києва, Одеси, Харкова, Львова, Дніпра, Полтави, Чернігова, Вінниці, Кривого Рогу, Павлограда, Глухова, Обухова, Вишневого, Нової Каховки, Нетішина, Коропця.

Лауреати конкурсу стануть учасниками заключного Гала-концерту, на якому на них чекатимуть подарункові сертифікати від компанії «ІН-ДЖАЗ» – офіційного представника корпорації «YAMAHA» в Україні.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, Колонна зала КМДА, 2-й поверх.

Контактна особа – методист кабінету інновацій та розвитку мистецької освіти Інна Хацько, тел.: (044) 279-79-07.

Довідково.

Присвята конкурсу пам’яті Миколи Івановича Тимохи – данина видатному педагогу, кларнетисту й диригенту, який багато років очолював Київську дитячу музичну школу № 1 ім. Я. Степового та методичне об’єднання викладачів відділів духових музичних інструментів, був засновником та головою Ради директорів дитячих музичних та художніх шкіл м. Києва, сприяв відкриттю Київської дитячої філармонії. За дбайливої уваги Миколи Івановича Тимохи багато учнів його школи обрали музику своєю професією. Значний проміжок часу Миколи Іванович Тимоха працював також на кафедрі духових інструментів Київської державної консерваторії (нині – Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського).

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]