Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У міський застосунок «Київ Цифровий» додали можливість перетворювати поїздки з транспортної карти на QR-квитки

28 лютого 2023 року, 11:20

Команда КП ГІОЦ удосконалила функційність транспортної карти в міському застосунку «Київ Цифровий». У новій версії застосунку поїздки на транспортній карті можна перетворювати на QR-квитки. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич. 

Раніше існувала можливість лише придбати QR-квиток, щоб оплатити проїзд за допомогою застосунку. Тепер користувачі, які додали транспортну карту в застосунок, можуть перетворювати поїздки з карти на QR-квитки.

Щоб створити QR-квиток з поїздки потрібно:

  • вибрати транспортну карту в застосунку.
  • натиснути «Створити QR-квиток». 

Квиток з поїздки з’явиться в загальному списку QR-квитків. 

Створений квиток буде дійсним до опівночі. Якщо не скористатися ним, квиток зникне, а поїздка повернеться на транспортну карту. Кожен користувач може створити до 10 QR-квитків із поїздок на день. 

QR-квитки, створені з поїздок, потрібно сканувати на валідаторі так само, як і звичайні. Відмінність у тому, що після оплати проїзду списується поїздка з транспортної карти. Щоб перевірити оплату, контролер скануватиме QR-квиток зчитувальним пристроєм.

У міському застосунку продовжать вдосконалювати цифрові сервіси для оплати проїзду.

«Київ Цифровий» – застосунок, що об’єднав головні міські сервіси, інструменти електронної демократії та був адаптований до воєнного стану. Сервісами у застосунку користуються понад 2 мільйони містян. Нова версія вже доступна для завантаження на iOS та Android.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]