Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У муніципальній книгарні «Сяйво книги» торік придбали понад 14,5 тисячі книг

24 січня 2022 року, 16:39

Єдина в Києві муніципальна книгарня «Сяйво книги» у 2021-му році реалізувала 14,5 тис. примірників друкованої продукції. Фахівці організували близько 30 презентацій книжних новинок, понад 20 художніх, скульптурних виставок та десятки освітніх лекторіїв. Про це повідомили в КП «Міський магазин», у складі якого діє книгарня «Сяйво книги».

«Розвиток єдиної у столиці муніципальної книгарні – один із пріоритетів роботи комунального підприємства «Міський магазин». За рік відвідувачі придбали понад 14,5 тис. книг. Книгарня дійсно стала потужним осередком культурного та освітнього дозвілля містян», – розповіли в книгарні.

Минулого року в «Сяйві книги» провели до 30 презентацій нових видань – як відомих авторів, так і початківців. Серед письменників: Степан Процюк із книгою «Пальці поміж піском», Віктор Андрієнко та Олена Шульга із «Легендами чарівнолісся», Оксенія Бурлака із презентацією видання «Платонічне кохання» та багато інших.

Провели чимало скульптурних та художніх виставок, які користуються особливою популярністю серед відвідувачів. Серед них арт-виставки: Надії Харт «Читач», Каріни Кучеренко «Почуття», Анни Пономаренко «Небо в хмарах», скульптурна експозиція Світлани Карунської «Метелик».

У книгарні організували десятки освітніх і просвітницьких лекцій: Слави Світової із написання текстів «100 слів про кохання», Катерини Кононенко «Психологія кольору», Наталії Горбаль «Шлюбний контракт – запорука щасливої сім’ї» та інші. Був і вечір інтелектуальної музики з відомим бас-гітаристом Сергієм Радзецьким.

«Кияни із задоволенням відвідують літературні та музичні заходи, виставки. Ми провели низку поетичних вечорів, у нас постійно збирались літературні та клуби ораторського мистецтва, де переважно молодь. Були в гостях клуб любителів почитати – «КЛЮПО», «Кабінет молодого автора» Національної спілки письменників України, читацький клуб «5К» та інші», – розповіли фахівці книгарні «Сяйво книги».

У 2021-му запрацювала кав’ярня «Сяйво кави», де можна погортати сторінки улюбленої книги у затишній атмосфері із філіжанкою кави, а також насолодитись цікавими історіями.

Торік у книгарні організували збір книг та канцелярського приладдя для Улянівської спеціалізованої школи-інтернату та Ніжинського дитячого будинку-інтернату. Запровадили знижки за карткою киянина та провели безліч акцій до різних подій. Із грудня книгарня бере участь у державній програмі «єПідтримка», за якою кожен громадянин може використати виплачену за вакцинацію 1000 грн на придбання якісної літератури.

Найстарша в Україні, поки що єдина в місті, муніципальна книгарня «Сяйво книги» чекає на гостей за адресою: вул. Велика Васильківська, 6.

Щоб не пропустити цікаві лекції, презентації та знижки, за подіями книгарні можна стежити в соцмережах: 

Facebook – @КП «Міський магазин», https://facebook.com/magazinkp/;

Instagram – @syaivo_books.n.coffee, https://www.instagram.com/syaivo_books.n.coffee/.

Нагадаємо, що муніципальна книгарня «Сяйво книги» є структурним підрозділом КП «Міський магазин», який підпорядковується Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]