Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Музеї історії Києва відкрилася найбільша виставка київського пейзажу

03 травня 2017 року, 21:10

До міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» в Музеї історії Києва відкрився безпрецедентний проект «Київський Пейзаж» – найбільша виставка київського пейзажу за всю історію України. Відвідувачам випала унікальна можливість не лише побачити всю красу Києва, а й простежити як місто трансформується через призму робіт митців різних поколінь. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко в коментарі ТРК «Київ» під час відвідування виставки.

«З 27 квітня до 24 травня кияни та гості столиці мають чудову нагоду відчути унікальність нашого міста, простежити, як воно змінювалося завдяки художнім роботам кращих митців України різних поколінь. Адже творча душа може якнайкраще відчути настрої міста, зміни в його атмосфері і, водночас, підкреслити його історичну глибину. Ми дуже вдячні фахівцям Музею історії Києва, які презентували не лише свою багату колекцію київських пейзажів, а й зібрали унікальні твори з фондів Національного художнього музею, Національного музею «Київська картинна галерея», приватних колекцій. Тож, у глядачів буде нагода побачити як вже відомі твори, так і твори, що експонувалися вкрай рідко, чи експонуються вперше», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, подія допоможе позитивному сприйняттю міста в період проведення міжнародних фестивалів «Євробачення» та Kyiv Art Week. Проект складається з двох експозицій – музейної та експозиції робіт сучасних художників. Під час дії виставки заплановані також кураторські екскурсії виставкою, літературна програма, лекції, присвячені історії міського пейзажу як жанру та історії містобудування, дитячий конкурс малюнку.

«Важливо, що виставка стала дуже багатогранною – хронологічно вона охоплює як ХХ сторіччя, так і прекрасно репрезентує ХХІ століття. Сучасні митці продовжують властиву київським художникам традицію милування містом, осмислюють зміни в ньому засобами мистецтва. І на мою думку, їм вдається це надзвичайно добре – адже лише цього 2017 року вже було створено багато цікавих, гідних уваги робіт», – зазначила Ганна Старостенко.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]