Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У пансіоні Маріупольського міського ліцею діти внутрішньо переміщених осіб та постраждалі внаслідок воєнних дій будуть перебувати за рахунок міста Києва

08 грудня 2022 року, 16:31

Школярі, які мають статус внутрішньо переміщеної особи та які постраждали внаслідок воєнних дій рф на території України будуть перебувати за рахунок міста в пансіоні комунальної установи «Маріупольський ліцей міста Києва». За відповідне рішення проголосували 86 депутатів.

За словами директорки Департаменту освіти та науки КМДА Олени Фіданян, у вересні поточного року за ініціативи мера Києва Віталія Кличка на пленарному засіданні Київської міської ради було ухвалено рішення про створення у столиці Маріупольського міського ліцею.

«Міська влада забезпечує належні умови для перебування дітей в закладі загальної середньої освіти. Наразі на базі ліцею утворено структурний підрозділ – пансіон. У приміщенні ще тривають ремонтні роботи. Освітній процес у режимі офлайн розпочнеться з 1 січня 2023 року. Нам важливо надати підтримку учням з числа внутрішньо переміщених осіб та тим, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Сьогодні депутатський корпус Київради прийняв рішення, яке передбачає, що вищезгадані категорії дітей будуть проживати на території пансіону безоплатно. Місто взяло на себе всі видатки, їх буде компенсовано за рахунок коштів бюджету Києва», – зазначила Олена Фіданян.

Директорка Департаменту освіти та науки КМДА додала, що прийняте рішення дозволить зменшити матеріальне навантаження на батьків та законних представників дітей, а також сприятиме налагодженню освітнього процесу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]