Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У переліку заходів до Дня Гідності та Свободи змагань із вогневої підготовки серед учнів не повинно було бути

16 листопада 2018 року, 18:12

Військово-спортивні змагання з вогневої підготовки серед учнів закладів освіти Києва були включені до переліку заходів до Дня Гідності і Свободи помилково. Про це повідомили у Департаменті освіти та науки.

«Змагання не присвячені відзначенню у м. Києві Дня Гідності та Свободи і були включені до переліку заходів до цих пам’ятних дат помилково, оскільки третій етап змагань частково припадає на листопад», – зазначили у Департаменті.

У Департаменті нагадали, що змагання «Снайпер столиці» були започатковані спільно з Київським міським військовим комісаріатом і Київською міською організацією Товариства сприяння обороні України ще у 2005 році. І відбуваються вже 14 років поспіль традиційно протягом жовтня-грудня.

Змагання присвячені до Дня захисника України (14 жовтня) і Дня Збройних сил України (6 грудня) з метою військово-патріотичного виховання та популяризації серед учнів спортивно-технічних і прикладних видів спорту.

В останні роки змагання відбуваються також і за підтримки та участю Київської міської спілки ветеранів АТО та районних спілок.

«Проведення таких змагань є одним із важливих та необхідних етапів у підготовці учнівської молоді до майбутньої служби у Збройних Силах України, Національній гвардії України та інших структурах», – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що щодо проведення наступного етапу змагань і їхнього формату організатори невдовзі визначаться.

 

Довідково.

Традиційно змагання відбуваються у три етапи протягом жовтня-грудня:

I етап (шкільний) проходив 27 вересня – 10 жовтня 2018 року;

II етап (районний) тривав з 11 жовтня до 26 жовтня 2018 року:

III (міський) – 05 листопада – 8 грудня 2018 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]