Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Подільському районі сталася пожежа у приватному пансіонаті для людей літнього віку

12 березня 2021 року, 10:56

У приватному пансіонаті для літніх людей «Срібний вік. Еліт», що знаходиться за адресою: вул. Лісозахисна, 11-Б, сталася пожежа. Осередком пожежі став дах закладу площею 100 кв. м. Пожежу ліквідовано. На щастя, постраждалих немає. 

У закладі проводилася позапланова перевірка із 4 до 17 лютого. Тоді було виявлено 42 порушення правил пожежної безпеки та два порушення Кодексу цивільного захисту України, щодо яких складено відповідний акт. Власнику дано місячний термін на усунення порушень. 

За фактом сьогоднішньої пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України – «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі». 

ТОВ «Срібний вік. Еліт» зареєстровано в Дарницькому районі. Районна державна адміністрація неодноразово зверталася до закладу з проханням внести дані до реєстру надавачів соціальних послуг. Проте суб’єкт здійснення діяльності на це ніяк не відреагував. На жаль, відповідальність за невнесення даних до реєстру не передбачена.

Київська міська державна адміністрація ще раз звертається до всіх власників приватних пансіонатів для людей літнього віку: усунути всі недоліки, які були виявлені у лютому цього року під час позапланових перевірок. Відповідальність за життя підопічних несуть саме власники закладів, і перебування людей у закладах повинно бути безпечним.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]