Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У приміщенні, де створять найбільший в Україні Центр інновацій та підприємництва, встановили символічний камінь

08 квітня 2016 року, 15:04

Символічний «перший камінь» встановили у приміщенні, в якому незабаром буде створено найбільший в Україні Центр інновацій та підприємництва iHub. Так відзначили початок створення в Центру інновацій у будівлі на вулиці Хрещатик, 10 перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, голова правління міжнародного фонду Seed Forum Ukraine Дмитро Подолєв та посол Норвегії в Україні Елведал Фредріксен. За словами організаторів, центр відкриється уже за три місяці.

«Ми знаємо, що останні роки молодь переїжджає за кордон, насамперед через те, що не може реалізувати себе тут. Я сподіваюся, що за допомогою центру інновацій вони все ж залишаться і зроблять наше місто кращим в світі», – зазначив Геннадій Пліс.

Він переконаний, що саме інновації мають стати одним із ключових напрямків у роботі мерії.

«Уже відбулось кілька зустрічей із представниками стартап-проектів, ковокерами, ми напрацьовуємо ті можливості, які будуть взаємно корисними», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

За інформацією голови правління Seed Forum Ukraine Дмитра Подолєва, бюджет проекту складе 10-15 млн грн.

«Це буде найбільший центр інновацій, обʼєкт, який навчатиме щодня сотні молодих підприємців», – розповідає керівник Seed Forum Ukraine.

За його словами, площа обʼєкту складає 1600 кв. м. Новітній iHub-простір передбачає 200 робочих місць, які уже «розібрані» бізнесменами. Дмитро Подолєв планує проводити у iHub 200-300 заходів щорічно, у них буде задіяно понад 10 тисяч осіб. Простір складатиметься із 8 відкритих конференц-залів та 12 напівзакритих, двох івент-залів, «open space», 4 зон відпочинку, спортзалу та душових кабін. Крім того, iHub обладнають велопаркувальною зоною.

Посол Норвегії в Україні Елведал Фредріксен каже, що проект, який покликаний допомагати молодим ІТ стартап-компаніям створювати власні високотехнологічні продукти та експортувати їх на світовий ринок, сприятиме підвищенню ВВП та притоку іноземного капіталу в Україну.

«IHub розвиватиме екосистему інноваційного підприємництва, сприяти створенню конкурентоздатних проектів у світовому масштабі та позитивно впливати на економіку», – відзначає він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]