Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Пущі-Водиці встановили енергоефективну котельню замість старої, що була зруйнована ворожим обстрілом (+фото)

19 січня 2023 року, 14:27

У Пущі-Водиці фахівці комунального підприємства «Київтеплоенерго» встановили модульну котельню замість зруйнованої ворожим артилерійським снарядом. Нова блочно-модульна котельня, від якої отримує тепло лікувальний заклад Києва, має коефіцієнт корисної дії понад 93%, вона суттєво економить газ та електроенергію. Про це під час інспектування роботи котельні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що стара котельня була зруйнована в березні минулого року прямим влучанням артилерійського снаряду. Було пошкоджено як обладнання, так і будівлю. Котельня забезпечувала теплопостачанням 6 корпусів психоневрологічного інтернату та одного житлового будинку.

«Нашим завданням було забезпечити джерело теплопостачання, оскільки від котельні живиться заклад охорони здоров’я, де постійно перебувають пацієнти. Найбільш оптимальним стало рішення встановити нову блочно-модульну котельню, що економічно доцільніше, ніж відновлення старої котельні, яка пропрацювала понад 50 років. Ми бачимо, що такий крок себе повністю виправдав: котельня споживає значно менше газу, працює в автоматичному режимі, тому її обслуговування потребує мінімального залучення персоналу. Для безперебійної роботи блочно-модульної котельні під час застосування графіків відключень електроенергії встановлено генератор», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що більшість обладнання котельні – українського виробництва.

Інспекція модульної котельні в Пущі-Водиці, яка була встановлена замість пошкодженої внаслідок ворожих ударів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]