Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках координаційної ради представники ОСББ і ЖБК та теплопостачальних компаній обговорили питання нарахування за послуги та обслуговування теплового обладнання

04 лютого 2022 року, 14:21

Сьогодні заступник голови КМДА Петро Пантелеєв провів засідання координаційної ради сприяння створенню об’єднанню багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельним кооперативам (ЖБК). На запит представників будинкових громад проведене засідання ради з фахівцями комунального підприємства «Київтеплоенерго» та товариства з обмеженою відповідальністю «Євро-Реконструкція», які є основними теплопостачальниками в столиці.

Зокрема, обговорення стосувалося питань обслуговування та ремонту будинкових лічильників, методики розподілу нарахувань за послуги всередині будинку, зокрема необхідності вказувати в платіжних документах як загальний обсяг споживання теплової енергії, так і окремо обсяги тепла, необхідні для опалення та приготування гарячої води. Адже це принциповий момент для будинків, де проведені енергоефективні заходи, і мешканці повинні бачити обсяги економії на послугах.

Окремо торкнулись питання самовільного втручання жителів у внутрішньобудинкову систему опалення та збільшення опалювальної площі, що негативно впливає на її функціонування системи та коректність розподілу між квартирами.

Також під час засідання ради прийняте рішення провести окрему нараду для будинків, що не мають сертифікатів про прийняття об’єктів в експлуатацію.

«За чинним законодавством такі будинки ще не вважаються житловими і є будівельними майданчиками. Тому до них не може застосовуватись тариф як для населення. Цю проблемну ситуацію маємо врегулювати, окремо зібравши нараду і напрацювавши оптимальний алгоритм дій», – зазначив Петро Пантелеєв.

За його словами, на сьогодні місто активізувало роботу для прямого системного спілкування муніципалітету з представників асоціацій ОСББ та ЖБК, залучаючи відповідальних осіб підприємств, що постачають послуги.

«Це як поточні питання, так і більш системні проблеми, пов’язані, наприклад, зі змінами правових норм. Наше завдання – допомогти організованим будинковим громадам працювати ще більш ефективно і демонструвати, наскільки дієвими для мешканців є кооперація та спільні рішення», – сказав заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]