Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках проекту БібліоHUB бібліотеку на Нивках перетворять на сучасний просвітницький центр (+фото)

05 травня 2020 року, 13:13

На Нивках триває капітальний ремонт бібліотеки ім. М. Костомарова (вул. Данила Щербаківського, 51-В), яку незабаром перетворять на сучасний бібліохаб. Приміщення повністю оновлять та облаштують новими меблями. Для просвітницьких проєктів встановлять сучасне обладнання: 3D-принтер, інтерактивну дошку та VR-окуляри. Про це повідомив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

«Ідея бібліохабу полягає у тому, щоб перетворити старі бібліотеки на культурний простір. Це дуже важливо для спальних районів, де не вистачає культурних закладів. Саме тому було вирішено створити бібліохаб на базі бібліотеки ім. М. Костомарова на Нивках. Ця бібліотека – один із небагатьох культурних осередків мікрорайону», – сказав Олег Гаряга.

Будівлю бібліотеки звели у 1981 році, з того часу там не було капітального ремонту.

«Після капремонту – будівля буде повністю оновлена. Наразі встановлена нова система вентиляції, замінені усі мережі, проведено термомодернізацію. Буде забезпечено безбар’єрний доступ – ми вже встановили підйомник на другий поверх. А підлога зроблена в один рівень, та не має виступів, що могли б заважати людям на візках», – розповів Олег Гаряга.

Приміщення бібліохабу облаштують новими меблями та книжковими стелажами, а в читальних залах встановлять комп’ютери з доступом до інтернету.

Коли роботи будуть завершені, тут відкриються гуртки та просвітницькі проєкти, для яких уже придбали 3D-принтер, VR-окуляри, інтерактивну дошку та навіть телескоп.

В оновленому приміщенні планується проводити покази документального кіно.

Як зазначив голова Шевченківської РДА, завдяки перенесенню низки комунікацій, вдалося отримати 270 кв. м корисної площі у підвальному приміщенні. Підвал повністю гідроізольований. Тож після ремонту його будуть використовуватися для проведення освітніх та культурних заходів.

За його словами, облаштують і територію навколо бібліохабу. Зокрема, зелену зону, екологічний паркінг із георешіткою, крізь яку буде рости газон. Зроблять нове освітлення та приведуть до ладу дитячий майданчик. Крім того, зроблять дренажну систему та зливостоки.

За словами Олега Гаряги, усі роботи мають завершитися у липні.

Проєкт «Сучасний бібліотечний простір – БібліоHUB» розпочато у 2017 році. На сьогодні його учасниками стали 7 районів (Шевченківський, Дніпровський, Святошинський, Деснянський, Подільский, Голосіївський і Дарницький) та 8 бібліотек.

Нагадаємо також, що у київській опереті триває масштабна реконструкція, а колишній кінотеатр «Краків» перетворюють на сучасний культурний центр.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial

Капітальний ремонт бібліотеки ім. М. Костомарова на Нивках

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]