Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У результаті проведених заходів із енергозбереження за міською програмою мешканці будинку на Оболоні платять за опалення втричі менше

27 грудня 2017 року, 18:02

В одному з житлових будинків столиці, що став учасником програми співфінансування заходів із енергозбереження «70 на 30», вартість опалення у листопаді склала 9,6 грн/кв. м., а саме: ОСББ «Арован», що знаходиться в Оболонському районі столиці на проспекті Героїв Сталінграда. У рамках міської програми цього року завершують утеплення фасаду будівлі. Про це під час прес-ланчу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Київська програма енергомодернізації житлових будинків «70 на 30» запрацювала на повну. Із 2017 року програма доступна і для будинків, де ОСББ чи ЖБК не створені та немає організованого власника. Людям лише треба організувати будинкові збори та прийняти відповідне рішення. Однак, виконавши енергоощадні заходи, на них чекає значна економія, що може становити половину комунальних платежів, а це – тисячі гривень. За три роки понад 200 будинків вклали в ремонт і термомодернізацію кошти. Люди вклали 65 мільйона гривень коштів у енергозбереження своїх будинків. Це говорить про довіру до міських програм і про прагнення людей бути господарями у власних будинках», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він навів приклад будинку ОСББ «Арован», де за один квадратний метр опалювальної площі мешканці у жовтні сплатили 4,9 грн, а у листопаді – 9,6 грн. Якщо порівнювати з тарифом, що складає 32,91 грн/кв. м., це менше у 3-7 разів.

«Також цього року в Києві підписаний перший в Україні ЕСКО-контракт: мешканці ЖБК «Політехнік» на вулиці Салютній, 27 підписали п’ятирічну енергосервісну угоду, яка передбачає, що всі енергоефективні заходи виконуються енергосервісною компанією. Компанія надає гарантії технічного обслуговування та досягнення економії. Кошти, вкладені в енергозбереження в цьому будинку, енергосервісна компанія повертатиме завдяки економії на комунальних платіжках. А вже після того, як компанія поверне вкладені кошти, обсяги досягнутої економії залишаться у мешканців», – сказав він.

Петро Пантелеєв зауважив, що у 2018 році програма стане більш масштабною, оскільки вже зараз місто отримало понад сотню заявок від будинкових громад на проведення термомодернізації та капремонту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]